10 september 2023
14:00

Referat: Enköpings SK FK - Sunnersta AIF

ESK 2 - 3 SAIF
Amatöranalys: 1a halvlek var tung. Väldigt tung. Vi fick inte till vårt spel alls, och var ganska sårbara bakåt. I vår uppspelsfas fanns två scenarior - antingen fastnade långbollen på en av deras backar som nickade ner den till egen spelare, eller så slog vi en för dagen alldeles för svår passning som bröts. Och i defensiven gjorde vi väldigt ödesdigra misstag som resulterade i två baklängesmål. Och det kunde nog ha stått mer än 2-0 i det läget. Men vår tid skulle komma. Efter en fin omställning fick vi med oss en frilägesutvisning (rött kort var det i alla fall, och tror det var så det bedömdes) och frispark. Just den frisparken fick det inte att rassla till i målprotokollet, men det kändes att det gav oss energi. Och även om vi inte lyckades producera något spelmål under 89 minuter, så ledde den ökande anfallspressen till två straffar. Båda kändes för mig solklara, men den ena pga handboll i straffområdet, så en smula oturligt för ESK. Båda straffarna förvaltades på bästa sätt och 2-2 såg länge ut att bli slutresultatet. Men i den sista minuten hade vi först en strykare 1 cm utanför stolpen efter en fin genomskärare (var det meningen? :-) ), och sen det förlösande segermålet efter ett föredömligt skott avlossat ca 3 meter utanför straffområdet, som med kirurgisk precission drog sig mot den bortre burgaveln. Härligt att komma tillbaka efter det som länge såg ut som en 0-poängare!!! Starkt!!!

Tims analys: Idag fick grabbarna jobba hårt för att vända på ESKs 2-0 ledning som kom från ett väldigt generös sätt att spela fotboll, särskilt i första halvlek då vi aldrig kom in i matchen. I paus behövde vi lägga fokus på vissa individuella roller och hur vi skulle agera i olika moment men mest var det dags att vakna till! Spelarna kom igång under första 5 min av andra halvlek tills vi släppte in andra målet via slarvig speluppbyggnad.

Några uppmuntrande ord funkade för att sparka igång grabbarna och så helt plötsligt kunde vi skapa läge på offensiv planhalva. Under vår press tog en ESK spelare rött kort när han drog när Edvin B på straffområdslinjen. Med en man mer fortsatte vi skapa chanser vilket ledde till två straffar som förvaltades med övertygelse av Edvin.

I sista minuterna fick vi avgörande mål via Oscar L. Målet var nästan lika fint som firandet som följdes.

Ingen supermatch men alltid roligt att vända på matcher och åka hem med tre pinnar!

Nästa match är mot Strand på Sunnersta IP 15:00 lördagen 16 september. Där har vi revansch att utkräva. Vi ses där!